Resepi Cara Buat Fruit and Nut Candy

Resepi Cara Buat Fruit and Nut Candy



Bahan-bahan

250 gm coklat masakan
2 sudu besar mentega
4 sudu besar susu pekat
350 gm gula aising
50 gm kacang hazel(panggang dan hancurkan)
50 gm kismis

Cara menyediakan:

1. Cairkan coklat masakan dengan mentega dan susu pekat.
2. Angkat dan masukkan gula aising dan kacau sehingga sebati.
3. Masukkan kacang hazel dan kismis, kacau rata.
4. Tuang kedalam loyang dan tekan.
5. Simpan dalam peti sejuk sehingga keras.

Sangatttt sedapppppp................yummy!

Untuk belajar lebih banyak tips dan resepi boleh rujuk- Panduan buat coklat buatan tangan

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© Buat Coklat Handmade | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO