Resepi Bergambar Biskut Lolipop Bersalut Coklat
Jelasnya, ketika ingin menyediakan bahan, jangan sesekali biarkan air terkena pada coklat. Coklat memang pantang terkena air kerana apabila dicairkan, ia akan bergumpal dan tidak cantik untuk menghasilkan coklat atau kek.Ketika mencairkan kepingan coklat, ia juga harus menggunakan suhu bersesuaian. Jangan terlalu panas atau sejuk kerana ia akan menjejaskan kualiti tekstur yang dihasilkan, sekali gus menyebabkan coklat atau kek tidak cantik.
Selain itu, kepingan coklat yang pernah digunakan jangan dibiarkan terdedah dan masuk angin kerana ia juga boleh menjadi penyebab coklat bergumpal ketika dicairkan.
Bagi memastikan lebihan kepingan coklat yang belum digunakan tidak terjejas rasa dan kualitinya, simpan di dalam bekas kedap udara pada suhu bilik. Jangan letak di tempat panas atau peti sejuk kerana ia mudah rosak dan rasanya kurang enak.
Bersandarkan keyakinannya pada minat dan bakat dimiliki, perniagaan coklat dan gubahan hantaran dapat dijalankan secara dalam talian @ online.
{ 4 comments... read them below or add one }
kak nk tanya mana nk cri bekas bulat isi coklet yg jernih tu ye ?
December 5, 2014 at 1:16 PM
bekas bulat isi coklat jernih tu biasa ada jual di kedai bakery..
November 30, 2015 at 11:56 PM
Klu waktu ini harga bape rm yea, dgn ekonomi skrg ni?
January 1, 2017 at 3:04 PM
Klu waktu ini harga bape rm yea, dgn ekonomi skrg ni?
January 1, 2017 at 3:04 PM
Post a Comment